Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Красимир Каракачанов скастри НФСБ: Ако някой не се изразява правилно, да не се изказва

Красимир Каракачанов скастри НФСБ: Ако някой не се изразява правилно, да не се изказва

Вицепремиерът Красимир Каракачанов не можел да поиска оставката на депутата от НФСБ Петър Петров, защото не е народен избраник на ВМРО. Това каза самият той в кулоарите на НС. 

Каракачанов обаче скастри Петров за изказването му по адрес на децата с увреждания.

"Тези деца, е моето дълбоко убеждение, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", каза Петров по Дарик радио, след което се отметна, а партията му нарече точните му цитати "фалшива новина".

"Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по-добре да не се изказва", отсече Каракачанов, цитиран от Канал 3.

Вицепремиерът успокои още, че в правителството няма разкол по темата за пакта за миграцията на ООН.

"Решението на правителството, че България няма да го подкрепи, вече беше оповестено", натърти лидерът на ВМРО, който е твърдо против. Причината - пактът му намирисвал на документ, който подготвя глобалното преселение на народите. "Истината е, че ако искаме да се грижим за бежанци от войната, имаме конвенция за бежанците на ООН", каза той.

В пакта обаче има обезпокоителни текстове от сорта, че страната, в която се озоват тези кандидатмигранти, ако те нямат лични документи, е длъжна да им издаде такива. Което означава, че ако в България дойдат 100 хил. афганистанци, ние трябва да им издадем български документи. И ако не ги приемат някои от западноевропейските проспериращи държави, тези хора си остават при нас", притеснява се вицепремиерът от ОП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner