Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
Фандъкова: Оставката на Сименов се забави

Фандъкова: Оставката на Сименов се забави

Добро е решението за оставката на Валери Симеонов, но да не забравяме, че ситуацията е предизборна и доста политически сили се възползват от всяко недоволство.

Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова във връзка с оставката на Валери Симеонов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия.

"Майките и всички близки очакват по-скоро да се приемат законите, за да се позволи грижата за децата и техният живот да бъдат облекчени. Има заложени средства в бюджета. Нямаше смисъл всичко това да се забавя по една единствена причина", допълни кметът.

На въпрос закъсняло ли По повод решението на Сименов, Фандъкова посочисмята, че закъснялото решение на Симеонов е довело до нагнетяване на напрежението.

"По-рано трябваше да се получи извинение. Вероятно това щеше да даде повече спокойствие".

Столичният кмет посочи, че в общината работят в много тясно сътрудничество в организации подкрепящи хората с увреждания.

"Важно е да се научим да живеем заедно и да се приемаме, да има взаимно уважение към хората, които имат нужда", каза Фандъкова и изрази очакване да се успокоят нещата.

"Да не забравяме, че сме в предизборна ситуация и опозицията се възползва от всяко недоволство. Политиците, независимо от позицията им в дадения момент, трябва да търсят решение, а не да се състезават по надговаряне и по-цветен изказ. Това ми липсва и в поведението на опозицията. Не упреквам никого. Ако искаме да вървим напред трябва да имаме предложение. Да, критика категорично, защото много неща могат да се случат по по-добър начин, но аз не чувам кой е той", подчерта Фандъкова.

По повод нарастващата вълна от протести в цялата страна тя посочи, че "има голям разнобой в исканията".

"Има недоволство, но някой се възползва от него. Имаме 4 заявления за протести в неделя. Всеки има демократичното право да изрази мнението си, но да не забравяме, че това ще затрудни трафика в София. Софиянци са с основание недоволни от това", обясни кметът на София.

"Смятам, че след това решение, правителството има възможност да се съсредоточи върху своята работа. Имаме нужда от решения и диалог с хората", каза още Фандъкова.

По думите й София е готова за зимата.

"Проверихме дали почистващите фирми са готови за зимата. 169 са снегорините в готовност в града, 41 в районите извън града. Ако има обилен снеговалеж, ще затваряме временно определени пътни участъци. Санкциите са големи и фирмите го знаят. За миналата година са наложени 3,5 милиона лева санкции за несвършена работа. Тя обясни, че почистването не е на по-лошо ниво от други страни в Европа и САЩ.

"Фирмите знаят, че се плаща за свършен работа. Всичко е в зависимост от ситуацията", каза Йандъкова.

Столичният кмет коментира и мерките за качеството на въздуха в София.

"Важно е, че вече има редица мерки за подобряване на качеството на въздуха. Общината ще продължи с модернизацията на градския транспорт. Проверките вече дават резултат и има наложени глоби. Освен това имаме приети стандарти за качеството на дървата и въглищата. Продължаваме да работим в тази насока, но резултатите няма да се видят веднага. 55 000 домакинства в София се отопляват на въглища. Готови сме да предложим на хората финансова подкрепа за промяна на начина им на отопление. Чистотата на въздуха изисква инвестиции", каза още тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар