Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов в НС

Протестите на майките продължават до гласуването на оставката на Симеонов в НС

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка снощи, премиерът Бойко Борисов я прие. Майките от инициативата „Системата ни убива“ приеха възторжено новината. 

Пред Министерския съвет днес се проведе пресконференция на организатора на инициативата „Системата ни убива“ Вера Иванова и основните участници в протестите за оставката на Симеонов.

Протестиращите майки на деца с увреждания заявиха пред журналисти, че протестите им продължават до гласуването на оставката на вицепремиера Валери Симеонов в Народното събрание. Те припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях. 

Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им. Те за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата им, а децата, по думите им, "не се продават".
 
Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.

Майките благодариха на хората, които ги подкрепят, на техните семейства и на полицията. Заявиха, че се радват на широка обществена подкрепа. 81% от хората подкрепят протеста на майките на децата с увреждания, показва социологическо проучване, което те цитираха на пресконференцията.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар