Сряда, 18 Септември 2019
Сряда, 18 Септември 2019
Джамбазки: Искането на Сидеров за оставка на Каракачанов отваря вратата на ДПС

Джамбазки: Искането на Сидеров за оставка на Каракачанов отваря вратата на ДПС

"Не виждам особена логика в искането на Волен Сидеров - изваждането на представителите на "Обединени патриоти" от управлението ще отвори врата за влизане на други политически сили в това управление. 

Очевидно е, че това е искане на ДПС" - така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира предложението на лидера на "Атака" вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов също да подаде оставка след Валери Симеонов.

"Искането на ДПС от месеци е да извади представители на "Обединени патриоти от управлението и аз не виждам никаква логика в този момент да се правят подобни искания. Подобно политическо действие изпразва ниша. ДПС е партия, която се храни само от обръчи от фирми и от участие в политическата власт. Забележете техния натиск последните месеци, той е целенасочен. И е насочен срещу Симеонов и сегашния вицепремиер Каракачанов. Това им е битката - да се върнат в управлението и да изнудват ГЕРБ", обясни той.

Парламентарната група на "Обединени патриоти" подкрепя участието на министрите в управлението, каза още Джамбазки и добави:

Сидеров изразява своя лична собствена позиция в момент на размисъл в съботния ден. Но мисля, че е редно и нормално този разговор да се направи очи в очи с всички останали. Всяка една оставка може да бъде дадена във всеки един момент. Въпросът е защо? Някой трябва да се мотивира защо иска подобно нещо. Тези си програмни послания е редно г-н Сидеров да формулира пред групата, когато се появи на заседание на групата. Непрекъснатата игра на искане на оставки е глупава и безполезна. Тя вреди на нормалната политическа работа и на НС и в управлението".

По повод друго предложение на Сидеров - след оставката да не бъде избиран нов вицепремиер,  евродепутатът каза, че би трябвало вакантното място на Симеонов да бъде заето от друг представител от НФСБ:

"Редно е , защото в момента в правителството има представители и на ВМРО и на "Атака". Редно е да има представител и на НФСБ".

Ангел Джамбазки се съгласи с тезата, че при неуспех на коалицията на евроизборите ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Той обясни, че листата за евроизборите на Патриотите може да бъде подредена и чрез вътрешни избори:

"Правиш вътрешни избори, хората излизат, подреждат и какво по-честно от това".

Свързани статии (по етикет)

  • Директорът на БНР: Оставката не е решение, няма да допусна политически натиск

    Не мисля, че нечия оставка би решила една криза, заяви генералният директор на БНР Светослав Костов по повод скандала с безпрецедентното спиране на националната медия, след като по-рано днес прокуратурата съобщи, че не са открити основания за това и е въможно техническият директор да носи наказателна отговорност.

  • ВСС прие оставката на съдия Методи Лалов

    На свое заседание днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на съдия Методи Лалов, която той подаде на 4 август. Кадровиците за пореден път се занимаха с освобождаването на Лалов. Той бе освободен с 8 гласа "за" и 4 "против".

  • Всички японски министри подадоха оставка

    Всички членове на японското правителство връчиха оставките си на премиера Шиндзо Абе на извънредно заседание на кабинета.

Оставете коментар