Понеделник, 20 Май 2019
Понеделник, 20 Май 2019
Прокурор: Няма доказателства парите в касетата на главсека на ДАБЧ да са насочвани към партия

Прокурор: Няма доказателства парите в касетата на главсека на ДАБЧ да са насочвани към партия

Тези пари биха могли да бъдат свързани с повдигнатите обвинения за участие в организирана престъпна група за получаване на подкупи и длъжностни престъпления.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Димитър Петров, изпълняващ длъжността временен ръководител на Специализираната прокуратура, по повод намирането на 427 000 лева в банкова касета на главния секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Красимир Томов, обвинен като част от схема за издаване на документи за българско гражданство.

Няма да навлизам в конкретика, в ход е досъдебно производство. Считаме, че имаме доказателства, като това ще бъде конкретизирано в обвиненията на конкретните лица. Колегите са достатъчно опитни - събраните доказателства до този момент според нас са безспорни, заяви Петров.

Действията на Специализираната прокуратура са достатъчно успешни, като това дори е отразено в мониторинговия доклад на Европейската комисия, добави той.

Нашите данни са, че само Томов е имал достъп до този сейф, поради което считаме, че тези суми са съхранявани там от него. На този етап няма доказателства парите да са насочвани към политическа партия, каза още Димитър Петров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар