Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Фандъкова призова столичани да използват градски транспорт

Фандъкова призова столичани да използват градски транспорт

Днес очакваме превишаване на нивата на фини прахови частици два пъти над нормата. Това съобщи във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всички буферни паркинги на метрото днес ще работят напълно безплатно за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт, до изчерпване на капацитета им, става ясно от думите на Фандъкова. "Аз лично ще използвам градския транспорт, за да отида на работа и призовавам всички, които могат, да оставят личните си автомобили в днешния ден. От днес КАТ-Пътна полиция ще спира за проверка автомобили, които видимо замърсяват въздуха", пояснява още тя.

Фандъкова посочва, че пиковите стойности през студените зимни дни се дължат основно на отоплението на нискокачествени въглища, сурови дърва и отпадъчни материал.

"В последните седмици екипи на Столичен инспекторат и полицейските управления направиха 140 проверки в кварталите, с най-много сигнали, това са „Красна поляна“, „Овча купел“, „Подуяне“, „Кремиковци“. Продължавам да настоявам парламента на криминализира нерегламентираното изгаряне на отпадъци, защото административните санкции, които ние налагаме нямат нужния ефект. Днес проверките на екипите на общината, полицията и РИОСВ ще продължат", отбелязва кметът на София.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner