Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Проверки за незаконно изгаряне на отпадъци през изминалата нощ

Проверки за незаконно изгаряне на отпадъци през изминалата нощ

През изминалата нощ имаше проверки на Столичната община и полицията за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

Инспекцията беше в квартал "Факултета" и в района на бившите Виетнамски общежития. Провериха се пунктове за вторични суровини, автокъщи и строителни обекти, съобщи bTV.

Проверката се извърши с термокамера, която показва дали се гори нерегламентирано в закрити пространства.

Нарушители не бяха открити, а работата на служителите се затрудни от гъсто спусналата се мъгла над София.

Инспекцията ще продължи и днес. За нарушителите са предвидени и санкции. За тези, които горят непозволени материали, глобата започва от 300 лв.

Днес Столичната община пуска "зелен билет" от 1 лв. за всички видове обществен превоз.

Вчера измерените моментни норми за замърсяване с фини прахови частици бяха пет пъти над допустимите. "Зеленият билет", който позволява да пътуваме през целия ден на цената на 1 лев, може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите в градския транспорт и чрез мобилното приложение sofia.mpas.bg.

Буферните паркинги до метрото са безплатни. Ще бъдат обособени и няколко временни такива по десните ленти на големи столични булеварди и в близост до метростанциите. Общината продължава и проверките за нерегламентирано изгаряне на отпадъци.

По препоръка на пулмолозите се призовават хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner