Неделя, 16 Юни 2019
Неделя, 16 Юни 2019
Борисов към Станишев: Продължавайте да давате поводи за гордост на България!

Борисов към Станишев: Продължавайте да давате поводи за гордост на България!

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави президента на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев за преизбирането му начело на европейската левица, съобщиха от офиса на Станишев.

Борисов изпратил на Станишев поздравителен адрес късно снощи, когато стана ясно, че бившият лидер на БСП за трети пореден мандат е начело на ПЕС. Той бе преизбран с гласовете на 83,9% от гласувалите на конгреса на ПЕС в португалската столица Лисабон.

"Поздравявам ви послучай избирането ви за председател на ПЕС. Избирайки ви за трети пореден път за свой лидер, социалистите в Европа ясно показаха каква е оценката им за свършената от вас работа", започва писмото на Борисов.

Ето какво написа още премиерът:.

"Твърдо вярвам, че демокрацията е най-голямото благо на съвременното ни общество, а неделима част от демократичния процес е опозицията. Вашата роля на коректив към властимащите носи големи отговорности и аз съм уверен, че вашият безценен опит ще бъде истински компас за всички европейски социалисти. Радостен съм, че българин е председател на второто най-голямо политическо семейство в Европа.

Пожелавам ви здраве и успех в третия ви последователен мандат като председател на Партията на европейските социалисти.

Продължавайте да давате поводи за гордост на България!"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар