Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Мъжът, който влезе въоръжен в президентството: Безизходицата ме отведе там

Мъжът, който влезе въоръжен в президентството: Безизходицата ме отведе там

Мъжът, който влезе въоръжен в президентството вечерта на 3 декември, заяви пред NOVA, че е имал бизнес, който е фалирал. Той разказа, че скоро може да изгуби и жилището, в което живее и че в миналото му има условна присъда за непредумишлено убийство.

Днес той обвързва всички тези истории с решението си да влезе с оръжие в сградата на „Дондуков”. В момента Сашко Игнатов е под домашен арест в Перник.
 
„Има предпоставки, които ме предизвикаха да предприема това действие. Едно време започнах бизнес със строителство и ремонти на жп линиите. До 2000 г. всичко вървеше добре. Започнах и друг бизнес с течни горива. Купих бензиностанция. През 2002 г. станах мажоритарен собственик на завода в Сливница. Един ден ме причакаха трима човека на бензиностанцията и ме биха. Оттам нещата тръгнаха на зле”, разказа Сашко Игнатов.
 
Той допълни, че тогава е имал в себе си законно лично оръжие.
 
„Извадих го и стрелях във въздуха. Една от касиерките, която е дала показания, е казала, че е чула пет изстрела. Аз съм произвел три. На около 3 метра от мен беше пострадалият. Не съм искал да стрелям. Това стана при издърпването на ръката. Аз не съм го убил. Всичко това стана заради бизнесите ми”, каза още Игнатов.
 
Така малко по малко бизнесменът с десетки работници губи всички печалби и потъва в дългове.

Игнатов нарича себе си „вечния длъжник” на държавата.
 
Той изказа своето извинение към президента Радев, защото цялата история е била преекспонирана.
 
Игнатов поиска и среща с омбудсмана Мая Манолова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар