Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа

Каракачанов: Циганите станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа

Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с последния случай на нападение над военнослужещ в село Войводиново, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив.

Циганите в България станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с последния случай на нападение над военнослужещ в село Войводиново, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив.

Каракачанов посочи, че преди няколко дни беше пребит полицай, а сега военен и това не може да продължава повече. Министър Каракачанов е във Войводиново, за да обсъди с кмета на Общината, както и с областния директор на МВР какви мерки ще вземат във връзка с конкретния случай.

„Истината е, че трябва да се направи една цялостна програма за решаване на циганския въпрос. Хората не са длъжни да търпят част от населението, което има само права и не иска да разбере, че има и задължения и трябва да спазва закона“, каза още министърът. Според Каракачанов мерките трябва да са буквално обвързване на социалните помощи с образованието и труда.

Предстои операция на военнослужещия от 68-ма бригада Специални сили, който пострада при побой от цигани в село Войводиново. Това съобщи пред журналисти военният министър Красимир Каракачанов, който пристигна в селището, за да се срещне с местната управа и жителите.

Каракачанов добави, че е посетил военнослужещия в болница „Св. Пантелеймон“, където е настанен пострадалият. Операция ще му бъде направена утре. Той е със спукана скула и много кръвонасядания покрай очите.

„Нападателите са го удряли предимно в главата“, каза още Каракачанов. Той добави, че състоянието му е добро, има средна телесна повреда и може би ще бъде изписан след няколко дни. „Министерството на отбраната ще поеме всички разходи по лечението“, заяви още Каракачанов.

С министър Красимир Каракачанов е и командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner