Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Бареков: Аз бях първият евродепутат, който каза "НЕ" на пакета "Мобилност"! Нямам място на митинг в Брюксел, рамо до рамо с Росен Желязков, който е основният обвиняем по Костинбродската афера!

Бареков: Аз бях първият евродепутат, който каза "НЕ" на пакета "Мобилност"! Нямам място на митинг в Брюксел, рамо до рамо с Росен Желязков, който е основният обвиняем по Костинбродската афера!

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура" гост бе самият Николай Бареков в качеството си на български евродепутат и най- подготвеният гост по темата "мобилност".

Гостът заяви, че е бил единственият евродепутат, който е пропуснал митинга на превозвачите в Брюксел. Като причина за неговото отсъствие, той бе категоричен, че намира за крайно цинично политици да протестират заедно със собственици на едър бизнес и с шофьори срещу социалните и трудовите права на самите работници и шофьори. 

Бареков констатира, че пакетът "Мобилност" се е появил много преди Макрон да се появи на политическата сцена. 

Гостът в студиото призова всички евродепутати, които смятат за удобно шофьорите на живеят на практика в кабините на камионите си, да опитат и те да направят същото. Бареков сподели, че Ангел Джамбазки също е част от групата, стояща зад абсурдното твърдение. 

Николай Бареков бе категоричен, че от 2017 година има влязло в сила решение от Европейския съд, което забранява почивката на шофьорите да се прекарва в кабината на превозното средство. 

"Ако случайно българският транспортен бизнес изпадне в колапс, всички български шофьори ще минат по пътя, по който минаха всички българи, които напуснаха България.", заяви евродепутатът.

Като още- по цинично, Бареков определя бездействието на ГЕРБ в момента, в който е била необходима реакция. Както си спомняме, Николай Бареков бе първият евродепутат, който реагира и направи изказване в Европарламента за съдбата на българските превозвачи. Той за пръв път каза твърдо "Не" на пакетът "Мобилност", но за жалост гласът му остана нечут. 

Като човекът, разкрил Костинбродската афера, Бареков не смята, че има място на протест в Брюксел, рамо до рамо с основният обвиняем от Прокуратурата, Росен Желязков, който след скандала с Костинбродската афера, отново се върна в политическа кондиция и защитава интересите на българският транспортен бизнес.

Като цинична, Бареков определи и интерпретацията на българските медии, които едва ли не извадиха гласуванията на Транспортната комисия, като голям успах за България, а те по думите на евродепутата не са нито фатални, нито решаващи. 

"Пошъл, жалък пиар! Не по- добър от жалкият пиар, който си направи Каракачанов върху тялото на пребития от циганите командос!", отсече гостът! 

Кат за финал, Бареков призова колегите си Ангел Джамбазки и Андрей Новаков да се откажат от евродепутатските си заплати и да станат шофьори на ТИР, след като твърдят, че да получаваш 1000 евро месечно възнаграждение и да живееш в продължение на 3 месеца в шофьорска кабина е съвсем нормално. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар