Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
Александър Сиди ще съди Веселин Марешки за клевета

Александър Сиди ще съди Веселин Марешки за клевета

Народният представител от "Обединените патриоти" Александър Сиди (ВМРО) ще съди лидера на "Воля" Веселин Марешки за клевета. Това обяви депутатът пред журналисти в парламента.

Повод е твърдение на Марешки, че Сиди е искал подкуп от 10 000 лв. от бившия директор на "Басейнова дирекция" в Пловдив Георги Семерджиев.
 
Сиди отрече да е искал такъв подкуп.

Тъй като Марешки още октомври 2018 г. е коментирал темата, Сиди е поискал справка от МВР дали са постъпвали сигнали от Семерджиев срещу него. На 2 ноември от министерството са отговорили с писмо, че при направена справка в дневниците за предложения и сигнали на МВР-Пловдив не са открити данни за депозирани сигнали от Георги Семерджиев.
 
"Най-логичното е, ако имаш проблем, да се обърнеш към МВР и прокуратурата", коментира Сиди. Според него обаче вместо към компетентните органи, Семерджиев и Марешки са се обърнали един към друг.
 
Сиди смята, че Марешки има "сериозни психиатрични проблеми". "Когато вместо политик или аптекарски пост, се изживяваш като прокурор, вероятно имаш проблеми и смяташ, че си някаква друга личност", допълни депутатът.
 
Александър Сиди вярва, че ще спечели делото срещу Веселин Марешки за клевета и ще използва парите за инициативата на ВМРО за изграждане на паметник на Тодор Александров в Пловдив. Дори ще напиша, че Марешки и Семерджиев са дарители за паметника, допълни депутатът.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар