Понеделник, 22 Юли 2019
Понеделник, 22 Юли 2019
Делото КТБ продължава с даване на обяснения от подсъдимите

Делото КТБ продължава с даване на обяснения от подсъдимите

Делото за източването на КТБ продължава в Спецсъда с изслушване на обяснения от подсъдимите.

По-рано съдът реши да се спре четенето на обвинителния акт. Причината е приетите наскоро промени в НПК. Процесът продължи по новата процедура и обвинението само беше изложено накратко от прокуратурата.
 
Адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов обясни пред медиите, че защитата не се притеснява от процеса, а иска да се спазва законът. По думите му в конкретния случай това не е станало.
 
Той обясни още, че след като подсъдимите дадат обяснения, предстои да бъдат уговорени дати за следващи заседания, когато ще бъдат разпитани и първите свидетели по делото. И допълни, че защитата не се притеснява от процеса като отрече, че адвокатите на подсъдимите се опитват да бавят делото в очакване да се промени някакво обстоятелство - политическо или друго. За тази вероятност по-рано предположи зам.-главният прокурор Иван Гешев в коментар за делото.
 
Симеонов каза още, че защитата ще поиска от съда да бъде призован народният представител Делян Пеевски, за да бъде разпитан. Причината е, че името му се споменавало на много места в материалите по делото. И припомни, че по време на разследването прокуратурата е отказала да призовава депутата, но сега това трябва да бъде решено от съдебния състав.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар