Петък, 23 Август 2019
Петък, 23 Август 2019
Нинова в писмо до Караянчева: Депутатите от БСП няма да получават заплати, докато отсъстват!

Нинова в писмо до Караянчева: Депутатите от БСП няма да получават заплати, докато отсъстват!

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до председателя на парламента Цвета Караянчева, с което я уведомява, че депутатите няма да получават заплати за отсъствието си от Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

"Уважаема госпожо председател, уведомявам ви, че народните представители от Парламентарната група „БСП за България" няма да ползват командировъчни средства от Народното събрание, както и служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Парламентарната група няма да получава и възнаграждение за периода на отсъствие от парламента. Организацията по промени в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е във Вашите правомощия", пише председателят на БСП. 

"Моля, когато пристъпите към промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, да обедините Вашите предложения с внесения от мен и група народни представители от „БСП за България" проект за намаляване и замразяване на заплатите на народните представители (Проект на решение за изменение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, № 854-02-66/23.11.2018 г.). Необяснимо за мен той не се разглежда вече близо три месеца", се посочва в съобщението.

Нинова заявява още, че БСП смята, че е недопустимо в условията на нарастваща бедност и неравенства заплатите на депутатите да се увеличават автоматично на всеки три месеца с ръста на средната заплата на страната.

Свързани статии (по етикет)

  • Горанов: НАП има достатъчно пари да си плати глобата

    „Глобата ще се отрази на съдбата на терористите, но не и на бюджета на Агенцията, обясни министърът

  • Законът „Анти-Нинова” няма да спре БСП!

    Днес страната има крещяща нужда от промяна и водещата алтернатива е само една – социалистическата партия, затова ГЕРБ предприеха стъпката да я задушат финансово. Как се стигна до това решение на парламента, наложено от премиера Бойко Борисов?

  • За другарството и промяната в БСП

    В броя на в. ДУМА от 22 август т.г. Георги Пирински, който е дългогодишен член на ръководството на БСП публикува текст със заглавие: „Ставащото в БСП – не промяна, а подмяна!”

Оставете коментар