Понеделник, 14 Октомври 2019
Понеделник, 14 Октомври 2019
Токът ще поскъпне от 1 юли

Токът ще поскъпне от 1 юли

Няма да се повишава цената на парното и топлата вода до началото на новия отоплителен сезон, каза председателят на КЕВР Иван Иванов пред БНТ.

Засега повишението на тока за бита след 1 юли се очертава да не е драстично. Шефът на регулатора предупреди трите ЕРП-та, че ако не изпълнят планираните годишни ремонти на мрежите щял им намали цените на електроенергията.

"По този повод, мога да кажа, макар и с голяма доза вероятност, че след 1 април няма да има промяна на топлинната енергия в т.ч. и на топлата вода", заяви Иванов.

До 31 март ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго про" трябва да подадат в КЕВР предложение за нови цени на тока за бита от 1 юли. Очаква се и трите енергодружества да поискат поскъпване, което се аргументира със стойността на електричеството, което купуват от борсата, разходите за ремонти на мрежите и размера на инфлацията.

Свързани статии (по етикет)

  • ЧЕЗ: Мрежата е готова за зимния сезон

    ЧЕЗ Разпределение България извърши подготовка на мрежата за предстоящия зимен сезон. Екипи на компанията обходиха 40 000 км електропроводи, сред които 17 000 км средно и 23 хил. км ниско напрежение, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

  • Кандидатът за "ЧЕЗ България": Ще работим за намаляване цената на тока

    Чрез инвестиции в нови технологии ще задържим цената на тока и дори е възможно тя да бъде намалена. Това каза в интервю в предаването на bTV "Тази сутрин" председателят на Надзорния съвет на "Еврохолд" Асен Христов и уточни, че инвестициите ще помогнат за намаляване на загубите - технологичните и от кражби.

  • ЧЕЗ разкри рекордна кражба на ток в Плевен!

     Ползваният незаконно ток стига за 1000 домакинства месечно. При извършване на проверки за кражби на електроенергия в Плевен, ЧЕЗ Разпределение установи незаконно ползване на електроенергия в промишлени количества. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Оставете коментар