Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Президентът Радев: България ще увеличава ролята си на стълб на сигурността в Черноморския регион

Президентът Радев: България ще увеличава ролята си на стълб на сигурността в Черноморския регион

България е силно ангажирана да продължи да увеличава ролята си на стълб на сигурността и стабилността на Балканите и в Черноморския регион.

България е силно ангажирана да продължи да увеличава ролята си на стълб на сигурността и стабилността на Балканите и в Черноморския регион, като води открита, конструктивна и разумна политика, и като полага усилия да развие съвременни отбранителни способности, напълно съответстващи на позицията на НАТО за отбрана и сдържане. 

Това каза президентът Румен Радев в началото на пленарните разговори след срещата си на "Дондуков" 2 с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на посещение в България.

Посещението Ви е в годината, в която отбелязваме 15 години членство на България в НАТО, знаете, че времената са трудни и предизвикателни, така че Вашата визита е добра основа да продължим работата за усъвършенстване на отбранителните ни способности, каза Радев.

Тази амбициозна цел изисква усилия и ангажираност от всяка страна членка, да работим върху единството и солидарността ни, и естествено да развием правилните способности, добави президентът.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner