Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Внезапно почина журналистa и продуцент Весела Тотева

Внезапно почина журналистa и продуцент Весела Тотева

"След нея остава спомен за изключване на колега и професионалист, за човека, изпратен и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието ", пишат колегите й

Весела Тотева, съобщиха от медията.

"След нея остава споменът за изключителния колега и професионалист, за човека, изправил се и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания. За майката, посветила се на двете си прекрасни деца. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието", пишат колегите й.

45-годишната Весела Тотева е била зависима от хероин в продължение на 8 години. Посяга към дрогата, когато е едва на 21 години, след развод и с 3-годишна дъщеря. След тежка борба успява да се спаси. От 1 януари 2002 г. е чиста. Описва всичко това в книгата си "Падение и спасение", след което стартира свой проект. Ходи по училищата и разказва на учениците за наркотиците.

"За мен никога не е проблемът да се разкрие за период от 8 години, в който съм била наркоман. Не е свободна и нищо не може да се вземе решение. започва да се обикаля от хора, които не са в състояние да се справят с тях. От всички разговори с деца и учители разбрах, че проблемът е мног грамаден. Много по-голям, когато аз вземах преди 15 години ", каза в интервю преди година Весела Тотева.

Поклонението ще се състои в четвъртък, 7 март, от 11.30 ч. на Централни софийски гробища.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар