Неделя, 20 Октомври 2019
Неделя, 20 Октомври 2019
Френският посланик: Наша фирма е готова да инвестира в АЕЦ "Белене", ако всичко е по нормите на ЕС!

Френският посланик: Наша фирма е готова да инвестира в АЕЦ "Белене", ако всичко е по нормите на ЕС!

Трябва да защитим застрашената Европа с гласовете си на европейските избори през май. Целта на Еманюел Макрон беше да покаже колко сериозно е положението няколко месеца преди евроизборите. 

Това каза в сутрешния блок на БТВ посланикът на Франция у нас н.пр. Ерик Льобедел по повод призива на френския президент към гражданите на Европейския съюз.

"Европа трябва да създаде социален щит за всеки работещ, от изток на запад и от север на юг, за да има еднакво заплащане на едно и също работно място и европейска минимална заплата, съобразена с условията във всяка страна. Трябва да покажем, че Европа може да закриля и може да прилага социално сближаване. Ясно е, че това ще е труден процес, но страните под средното ниво трябва да вървят на горе. Богатите страни трябва да дърпат по-бедните страни нагоре, а не обратното. Трябва да защитим ценностите и свободите в Европа. За това настоява и президентът Макрон. Това ще стане чрез създаването на европейска агенция за защита на демокрациите, която да брани страните в ЕС от кибератаки и манипулации при избори. Ще има забрана за финансиране на политически партии от чужди държави. Ще се криминализира езика на омразата и насилието в интернет. Всички трябва да се борим срещу дезинформацията и фалшивите новини", категоричен беше посланик Льобедел. 

"Следихме с интерес посещението на руския премиер Дмитрий Медведев у вас. Ние сме активен член на ЕС испазваме всички директиви на съюза. Говорим основно за диверсификацията не енргийните източници. Има френска фирма, която е готова да инвестира в строежа на АЕЦ "Белене", стига всичко да е по правилата и нормите на ЕС", каза още френският посланик.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар