Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Британският посланик иска споразумение с ЕС

Британският посланик иска споразумение с ЕС

Намираме се в решителен период, почти нямаме време, за да видим как ще се справим в преговорите с Европейския съюз. Очакваме критично важното гласуване в парламента, нашите депутати ще имат последната възможност да направят най-доброто за Великобритания. 

Това каза в сутрешния блок на БНТ посланикът на Великобритания в България, Ема Хопкинс.

Ако не се стигне до положително гласуване по сделката на Тереза Мей, ще трябва да поискаме някакво отлагане, това е решително важно време за нас. Обединеното кралство няма да бъде непрекъснато в неопределено положение. Искаме споразумение, тази седмица искаме да преговаряме сериозно в Брюксел. ЕС знае как да се постигне компромис в последния момент, смятам, че това е възможно, коментира посланик Хопкинс.

По думите ѝ, споразумението е положителна стъпка, съществуват дребни елементи, които пречат и това е например въпросът за границата със Северна Ирландия. Има подробности около този проблем, които не можем да подредим. Великобритания се състои от четири отделни части, оттам идват и сложни подробности, които трябва да се уточнят.

Фактически граница не съществува между Северна Ирландия и Република Ирландия. Мнозинството от хората искат от сърце мирно, интегрирано положение в отношенията между Обединеното кралство и Република Ирландия, каза още Ема Хопкинс.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар