Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Младен Маринов: Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците

Младен Маринов: Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците

Полицаят не е съдия. Той не може да решава спорове, той дава разпореждания и опазва обществения ред. Не смятам, че е редно в училище да има полицаи, коментира министърът на вътрешните работи.

Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците. Това заяви по повод поредния случай на сбиване между ученички, който стана по-рано днес в пловдивско училище министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Той допълни, че за съжаление тези случаи се превръщат в ежедневие и е ясно, че има агресия сред подрастващите. „Какви са причините за тази агресия аз не мога да кажа, има си институциите, учителите също могат да кажат повече“, посочи още министър Маринов.

За конкретния случай той обясни, че става въпрос за възникване на някакъв спор, който е започнал още вчера, а днешната ситуация е била по-скоро „отмъщение“.

„Ако вървим към решаване на проблемите с физическа охрана и то в училище, няма да стигнем до никъде. Така ще научим хората, че те по всяко време могат да си решат спора със сбиване, стига да няма полиция. Полицаят не е съдия. Той не може да решава спорове, той дава разпореждания и опазва обществения ред. Не смятам, че е редно в училище да има полицаи. Трябва да се измислят варианти първо да видим къде са причините за тази агресия и да се работи повече върху възпитанието“, каза още Младен Маринов.

Той подчерта, че трябва да има повече инициативи, които да ангажират младежите с обществено полезна работа, както и с реда в училище.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар