Четвъртък, 23 Май 2019
Четвъртък, 23 Май 2019
Кметът на Община Стрелча проговори след акцията

Кметът на Община Стрелча проговори след акцията

Не е упражняван натиск спрямо служителите в общината да подават молби за напускане. Това каза за първи на пресконференция кметът на Община Стрелча Стойно Чачов във връзка с извършените в Общината проверки.

„В сградата на общинската администрация в Стрелча на 12 март, около 09:40 ч. нахлуха над 20 въоръжени полицаи с пистолети и белезници", разказа той. По думите му кола на Икономическа полиция блокирала неговия автомобил, а друга - задния вход на общината.
 
„Петима служители на "Икономическа полиция" дойдоха в кабинета ми и обясниха, че проверката е по сигнал на служител, който е съобщил, че е уволнен неправомерно. Търсеха 17 молби за напускане и след около 9 часа претърсване на почти всеки кабинет, блокиране на работата на администрацията и възможността да се обслужват гражданите, не откриха такива молби в кабинета ми“, каза също Чачов.
 
Той обясни, че през 2016 г. е събрал служителите в залата на общината и им съобщил, че ако някой не желае да работи в новия екип или не може да се справи, може да напише молбата си и допълни, че не си спомня колко служители са подписали такива молби. По думите му, те са 6-7.
 
Той уточни, че хората, които са ги подписали, не са напуснали и не са уволнени, срещу тях не е упражняван натиск.

Източник: Фокус

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар