Вторник, 19 Март 2019
Вторник, 19 Март 2019
Нинова: Събитията от последните дни доказват, че този парламент е изчерпан морално и политически

Нинова: Събитията от последните дни доказват, че този парламент е изчерпан морално и политически

Събитията от последните дни доказват правотата на БСП, че този парламент е изчерпан морално и политически. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова след внасянето на писмо в Агенция "Пътна инфраструктура".

Според Нинова в последните дни парламентът не е място, където се гласуват закони, а място за "търговия".
 
"Още по-ясно става в последните дни, че това не е място, където се пишат закони в интерес на държавата и на хората, а място, където се търгува. Брой гласове срещу определена цена с една едничка цел да се задържат по-дълго на власт. Досега с новата тройна коалиция ГЕРБ - ДПС и "Обединени патриоти", а сега се оказва, че и с търговията с "Воля" на всяка цена ще се крепи мнозинство. Така не може да се управлява държава", каза лидерът на БСП.
 
Нинова коментира, че това е нестабилно, то поражда нестабилност и не може да роди трайно законодателство.
 
"Прав е колегата Георги Марков - това е тежка парламентарна агония, която за съжаление ще се отразява всеки ден на българина", каза още тя.

Причините за това са, че остават възможностите за манипулация и фалшификация на изборите. Нинова уточни, че остава възможността в комисиите да се гласува с 50% присъствено мнозинство, което тя определи като предпоставка за манипулация, остават мъртвите души в списъците, остава невъзможността с касационна жалба да се обжалва във Върховния административен съд.
 
"Тоест съмненията за подмяната на вота и фалшификацията на изборите остават", категорична бе Нинова.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

 • Нинова: ГЕРБ водят целенасочена политика в ощетяване на пенсионерите

  Лидерът на червените показа стенограмите в годините по темата

 • Елена Йончева ще е водач на листата на БСП за европейските избори

  Пленумът на левицата отхвърли предложението на Сергей Станишев и Елена Йончева да се гласуват заедно първото и второто място в евролистата.

  Нинова заяви, че Станишев няма място в листата на БСП за евроизборите.

   

  Елена Йончева е водачът на листата на БСП за европейските избори. Това реши пленумът на социалистите след тайно гласуване. Резултатите още не са официално обявени. По неофициална информация за Елена Йончева са гласували 95 от членовете на пленума, а 75 са подкрепили президента на ПЕС Сергей Станишев.

  Преди да започне тайното гласуване лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че мястото на Сергей Станишев въобще не е в листите за евроизборите.

  В словото си пред пленума (вж ТУК), Нинова определи Елена Йончева като „лице на борбата за справедливост”.

 • Интрига на пленума на БСП! Станишев с молба за второто място

  Станишев е естественият водач на евролистата

Оставете коментар