Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Свиленски: Парламентът се превърна в битак! Цветанов обикаля по кабинетите да търси 122-и глас

Свиленски: Парламентът се превърна в битак! Цветанов обикаля по кабинетите да търси 122-и глас

"Крайната ни цел е в България да се върне нормалността в политиката. Това може да стане само с нови избори. След по-малко от 36 ч. ще стане ясен водачът на листата на БСП за европейските избори и с него левицата ще спечели вота", заяви той.

Георги Свиленски: ГЕРБ не са спирали да управляват с ДПС, тъй като подкрепят техните решения. БСП са управлявали с ДПС на принципа на договори и коалиционно споразумение. Сега г-н Цветанов обикаля кабинетите, за да търсят всеки 122-и глас. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски в "Панорама" по БНТ. 

"ДПС не се регистрира сутрин, но после подкрепя всички закони, които не могат да минат с гласовете на ГЕРБ“, заяви той и обърна внимание, че няма как да се отрича и подкрепата на „Воля“. 

„От този парламент никой няма полза. Този парламент се е превърнал в битак. Няма политика“, подчерта Свиленски. 

В отговор на въпрос думата компромис толкова ли е лоша и могат ли БСП да го направят, връщайки се в НС, той посочи: „Компромис с основния стълб на демокрацията- изборният процес няма кой да направи. Не си струва никоя партия да се опитва да прави компромис с изборите в България“. 

„При приемането на Изборния кодекс беше и е застрашен изборния процес в България. Ние тази лампа я светнахме и на ГЕРБ, и на всички българи“, обяви Георги Свиленски. 

„Тези стъпки, които правят, в ляво или дясно, тези чупки в кръста - колко време могат да издържат пред обществото“, попита той. 

„Българският гражданин е изпратил 240 народни представители не да правят чупки в кръста, не да се покланят на ляво и на дясно, не да обикалят парламентарните стаи да търсят подкрепа задкулисна, а с ясна политическа програма, която всеки да изпълнява“, изтъкна зам.-председателят на ПГ на БСП. 

В отговор на въпрос, ако има предсрочни избори, казва ли БСП от сега твърдо не на ДПС, Свиленски посочи: „БСП е управлявала с ДПС нееднократно, но БСП е управлявала на принципа на договори, на коалиционно споразумение, което е било ясно пред гражданите“. 

Крайната ни цел е в България да се върне нормалността в политиката. Да се приемат закони след предварителен анализ, каза още Свиленски. 

По думите му това може да стане само с нови избори. Той каза, че след по-малко от 36 ч. ще стане ясен водачът на листата на БСП за европейските избори и беше категоричен, че с него левицата ще спечели вота.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар