Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Парламентът избира ръководство на ЦИК

Парламентът избира ръководство на ЦИК

Очаква се парламентът да избере днес председател, заместник-председатели и секретар на Централната избирателна комисия (ЦИК). Това е заложено в проектопрограмата на депутатите за тази седмица.

След това се предвижда първо четене на предложени от лидера на БСП Корнелия Нинова промени в Закона за публичните финанси. В проектопрограмата са още първо четене на промени в Закона за чужденците в Република България, както и изслушване на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков относно създаване на Единна информационна точка.
 
За четвъртък се предвижда второ четене на Законопроект за защита на търговската тайна и първо четене на промени в Закона за кадастъра и имотния регистър. Очаква се да бъдат изслушани министърът на младежта и спорта Красен Кралев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.
 
В петък се очаква депутатите да изберат подуправител - ръководител на управление "Банков надзор" на Българската народна банка (БНБ), както и да приемат правила за избор на зам.-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). Предвижда се и изслушване на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.
 
След това ще е парламентарният контрол.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар