Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Елена Йончева: Ще бъде ли разследвана сделката за луксозния апартамент на Цветан Цветанов?

Елена Йончева: Ще бъде ли разследвана сделката за луксозния апартамент на Цветан Цветанов?

Бихме искали да разберем дали сделката на Цветан Цветанов за купуването на апартамента му ще бъде разследвана. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти, предаде Агенция "Фокус". 

Заедно с представители на ръководството на партията и парламентарната група Йончева внесе жалба в Конституционния съд срещу промените в закона за личните данни, които според социалистите създават условия за цензура и самоцензура сред журналистите. 

“Свободата на медиите в България е на дъното на всички европейски класации, но въпреки всичко българската журналистика остава основният гарант за свободата, за демокрацията в България и ако не беше българската журналистика ние нямаше днес да разберем за това как един български политик - г-н Цветан Цветанов купува луксозен апартамент на скандално ниски цени”, заяви Йончева. 

„Ако не беше българската журналистика, нямаше да разберем как един български политик - Цветан Цветанов, купува луксозен апартамент на скандално ниски цени", заяви Йончева. По думите ѝ според доклада на ЕК две трети от скандални сделки на видни политици в България не се разследват от българските органи. 
„Бихме искали да разберем дали сделката на г-н Цветанов ще бъде разследвана", заяви Елена Йончева. 

Премиерът категорично заяви, че няма да търпи дори съмнения за корупция - да погледне около себе си, където се случват заменки за милиони и да вземе решителни мерки срещу това, каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Явор Божанков. 

„Припомняме, че Цветан Цветанов стана известен като политикът с шестте апартамента. Необяснимото богатство бе оправдано с пенсията на тъщата и тъста. Случайно или не тогавашният шеф на НАП, който води проверката стана депутат от ГЕРБ“, посочи той. 

„Благодарение на вас, на журналистите, днес разбираме, че Цветан Цветанов е собственик на луксозен апартамент в една от най-скъпите сгради в България. Този път, забележете, е купен не с пенсията на тъщата, а със заменки. Четири пъти под пазарната цена, което е дало основание на Цветанов да купи апартаментът с 1 млн. лв. по-евтино“, коментира Божанков. 

„Защо строителят се е лишил от този 1 млн. лв. - намираме отговор в доклада на ЕК, който твърди, че две трети от прането на пари е свързано с политици и не се разследва в България", изтъкна депутатът. 

Божанков призова НАП, КПКОНПИ и органите да свършат качествено и обективно работата си. 

"Не е справедливо българските граждани да бъдат преследвани за 1 лв. от НАП, българският бизнес да свързва касовите си апарати, българските адвокати да доносничат за своите клиенти, а политиците да остават необезпокоявани“, заяви той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар