Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция

Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа, който е на посещение в София по покана на българския си колега Сотир Цацаров, съобщи Нова телевизия.

„Споразумението между ЕС и Турция е важно за всички европейски държави”, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата.

Борисов и Акарджа оцениха високо изграденото сътрудничество между България и Турция в областта на сигурността, миграцията и наказателноправните въпроси. Във фокуса на разговорите бяха поставени темите за терористичните заплахи, борбата с организираната престъпност и международното сътрудничество по наказателноправни въпроси.

„Турция освен наш непосредствен съсед е и важен партньор в областта на миграцията и борбата с тероризма”, заяви Борисов.

Той подчерта, че резултатите от сключеното споразумение с Турция се виждат и в момента към българо-турската граница има нулев мигрантски натиск. Борисов посочи, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията. Българският премиер припомни и че само преди година във Варна беше проведена знаковата среща ЕС-Турция, която е дала положителна насока на развитие в отношенията между Анкара и Брюксел.

В делегацията на турския главен прокурор Акарджа бяха старшите прокурори Илкнур Алтънташ и Салих Чимен, както и посланика на Република Турция в България н Хасан Улусой.

На срещата в Министерския съвет присъства и българският главен прокурор Сотир Цацаров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner