Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Каракачанов: С апартаментгейт тръгна предизборната кампания. Ясно е, че тя ще бъде мътна и кървава!

Каракачанов: С апартаментгейт тръгна предизборната кампания. Ясно е, че тя ще бъде мътна и кървава!

Това заяви в студиото на предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов. 

С апартаментгейт започна предизборната кампания и не се чуват политическите послания.

Ясно е, че всичко ще бъде мътно и кърваво, няма да се говори за идеи.

Това заяви в студиото на предаването "Лице в лице" по БТВ вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той коментира скандалите с имотите във властта, заради които подадоха оставки министър Цецка Цачева и зам.-министър Ваня Колева.

Казусът с имотите на властта създава обществен шум, изтъкна вицепремиерът.

"Нормално е, че има резонанс по скандала с имотите. Политиката понася негативи от такива скандали и те се отразяват на политически живот. Предизборната кампания стартира с този скандал и явно ще бъде мътна и кървава. За пореден път предизборната кампания явно ще бъде изпълнена с компромати, а не с със сблъсък на идеи", подчерта Каракачанов. И припомни, че течат проверки на КПКОНПИ и прокуратурата.

"Те ще кажат има ли нещо нередно. Не мога да коментирам как ще рагира г-н Цветан Цветанов, а и той е в чужбина", добави вицепремиерът.

Без Цветанов, парламентарният механизъм за събиране на кворум ще забуксува, смята Каракачанов. И отбеляза енергията, която шефът на парламентарната група на ГЕРБ влага в Народното събрание.

"След като Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта са подали оставка и те са били приети, значи е било уместно. Ако Цветан Цветанов напусне парламента, кворумът едва ли ще бъде застрашен, но механизмът за събиране на кворум ще забуксува. Възможно е да има някакви вътрешни противоречия в ГЕРБ, все пак сме малка държава и ще стане ясно откъде тръгват нещата", изтъкна той.

"Откакто сме в коалиция с ГЕРБ внимавам какво говоря и какви квалификации давам. Знам, че най-неприятното за един човек е да го засегнеш лично, да го поставиш в ситуацията като се върне вечер в къщи да се оправдава пред децата си", посочи Каракачанов, коментирайки атаките в политиката.

Защитавах Валери Симеонов, когато Сидеров му искаше оставката, защитавах го, когато улицата му искаше оставката, каза Каракачанов по отношение на думи на лидера на НФСБ. Вчера Симеонов каза, че му е писнало да бъде храст в моноспектакъла на Красимир Каракачанов.

Проблемът е, че ние искаме на евроизборите трите партии от Обединени патриоти да се явим заедно, посочи Каракачанов.

И въпреки летящите нападки между партньорите в ОП каза, че "вратата ще бъде отворена докрай". Каракачанов каза още, че това са били най-аплодираните думи от изказването му на конгреса на ВМРО през почивните дни.

Каракачанов припомни, че е настоявал за вътрешни избори, но те не са се случили.

Вероятността ВМРО и "Атака" да отидат заедно на евроизборите все още съществува. Но съществува и вероятността трите формации да се явят поотделно, разсъждава Каракачанов.

Ако две партии се явят срещу третата, това ще е краят на коалицията "Обединени патриоти", подчерта Каракачанов. И накрая даде да се разбере, че предпочита, ако трите партии ВМРО, "Атака" и НФСБ не могат да се явят заедно на изборите за Европейски парламент, то да се появят поотделно, но да не си пречат.

"Когато улицата, Волен Сидеров, всички искаха оставката на Валери Симеонов, аз го защитих. Можех и аз тогава да му поискам оставката, но не го направих и го защитих като партньор. Не разбирам сега за какви храсти и моноспектакли говори. Аз искам да се явим заедно на евроизборите. Трябва да седнем на една маса и да се разберем. Поканих всичките ни партньори на конгреса на ВМРО. Аз вярвам, че има още малко време да се явим заедно на изборите. Не е коректно да обяснявам какво си говорим на четири или шест очи. Аз предложих да организираме едни вътрешни избори, за да определим водач на листата. Партньорите ми не реагираха. Сега на конгреса на ВМРО Волен Сидеров направи една стъпка към запазване на коалицията. Съществува вероятност да се явим и две партии в коалиция на евроизборите. Съществува и вариант трите партии да се явим отделно, защото ако две партии се явят заедно срещу третата, това ще бъде край на коалиция. Аз по-скоро предпочитам да се явим трите партии отделно. Да подпишем едно джентълменско споразумение да не се нападаме и след изборите да седнем на едни мъжки разговор, за да си кажем всичко в очите", обяви Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът обясни, че идеята за центровете за настаняване на бежанци е била нелегалните мигранти да бъдат изолизани край границата, вместо да плъзнат из цялата страна.

"Някой се опитва да спекулира с темата за бежанците. Решението за тези лагери е взето 2016 година. Това ще бъдат лагери от закрит тип и за тях се отпускат пари от ЕС. Ако се появи евентуално нова бежанска вълна, тези хора трябва да бъдат прибрани в близост до границата, за да могат да бъдат върнати по-бързо. Няма никакви споразумения с някоя държава за приемане на мигранти. България ясно е казала, че няма да приема мигранти", категоричен беше Каракачанов..

Няма споразумение нито с канцлера Меркел, нито с която и да е било страна, каза Каракачанов в отговор на въпроса на водача на червената евролиста Елена Йончева. На пресконференция в неделя тя попита има ли споразумение за приемане на бежанци от Германия.

Франция и Германия до последно се опитват да пробутат един непочтен закон, с който да ограбят бизнеса на редица страни, коментира плана "Макрон" той. Затова не може да има споразумение за връщане на мигранти с тях, бе категоричен военният министър.

Някои от големите сили объркаха света с опити да насаждат демокрация и с арабски пролети, а сега искат други да плащат сметката, подчерта Каракачанов.

Запитан избрахме ли Ф-16, Каракачанов каза, че сме избрали да проведем преговори за Ф-16.

Преговорите вървят, миналата седмица имаше американска делегация тук, посочи военният министър.

"Пакетът със способностите на самолетите трябва да отговаря на нашите ценови възможности", каза Каракачанов.

Американският Сенат слага горна граница, обърна внимание военният министър.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар