Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Цветан Цветанов напуска парламента?!

Цветан Цветанов напуска парламента?!

Цветан Цветанов напуска парламента, остава само зам.-председател на партията, който да отговаря за структурите. Той ще обитава само партийния си офис в НДК, където е централата на ГЕРБ, предаде извънредно Epicenter.bg, позовавйки се на източници на ГЕРБ.

До това решение е стигнала Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която е била свикана днес от лидера на партията и министър-председаотел Бойко Борисов.

Предложението е било на Борисов, който е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на ГРБ. 

До решението се стигнало трудно, след дълго и трудно обсъждане.

Борисов се обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.

Като най-голям защитник на Цветанов се изявил Пламен Нунев, който е човек от най-близкия му кръг.

Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов, Даниела Дариткова и др. обаче били единодушни, че това е единственият начин да се запази доверието на симпатизантите преди изборите през май.

Било отчетено, ако Цветанов остане в парламента, както предлагали някои активисти на ГЕРБ, това означава всеки ден управляващите да бъдат атакувани заради скандала с апартаментите.

Цецка Цачева и Ваня Колева подадоха оставки, ако Цветанов остане, ще е демонстрация на двоен аршин, било мнението на члетове на Изпълнителната комисия. Според тях след връщането на Цветанов в България той ще активира своите вътрешно-партийни лобита и може да се очакват изненади.

Не било изключено да контраатакува опонентите си в партията, за да им докаже, че контролира голяма част от съпартийците си.

Борисов бил крайно недоволенот факта, че Цветанов се опитва да изправи партията срещу него, активирайки структурите да декларират позиции в негова защита, заявиха пред Епицентър.бг фактори от парламентарната група.  Според източници от ГЕРБ единственият, който можел да му повлияе да не тръгва да воюва и отмъщава, Борисов.

Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат щетите в навечерието на изборите за европарламент.

Лидерът на ГЕРБ имал и последната дума при обсъждане на ситуацията.

По информация на Епицентър.бг Цветан Цветанов е уведомен за варианта, одобрен от Изпълнителната комисия. Обяснено му било, че по този начин ще са по-малки щетите за самия него. Засега той приел решението на ръководството на ГЕРБ. Въпреки това се опитвал да уговаря депутати да излизат в негова защита.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар