Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Делото за корупционната афера в столичната община "Младост" е на финала си

Делото за корупционната афера в столичната община "Младост" е на финала си

Съдията от Специализирания наказателен съд насрочи безпрецедетно заключителните пледоарии на страните за днешния почивен ден

Година след показните арести на Десислава Иванчева и Биляна Петрова делото за корупционната афера в столичната община "Младост" е на финала си на първа съдебна инстанция.

Заради ангажименти на защитниците в процеса съдията от Специализирания наказателен съд Иво Хинов насрочи безпрецедетно заключителните пледоарии на страните за днешния почивен ден, предаде БНР.

Задържането на Десислава Иванчева и Биляна Петрова беше определено като безпрецедентно заради огромния подкуп от половин милион евро, поискан от двете с посредничеството на третия участник в корупционната схема - бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров от строителния предприемач Александър Ваклин.

И до днес се помни с няколкочасовото блокиране на централно столично кръстовище, с броенето с часове на белязаните пари - време, през което Иванчева и Петрова стояха с белезници и без достъп до тоалетна, за да следят лично процесуално-следствените действия. Това беше спестено на Дюлгеров.

Срещу задържане в страни, дискретно, разследващите получиха самопризнанията му, от които обаче той онзи ден се отрече. Тримата подсъдими прекараха близо 8 месеца под стража, а килиите на Иванчева и Петрова станаха обществено достояние. След пледоариите днес до дни се чака и присъдата на съдия Иво Хинов. Тя обаче няма да е окончателна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner