Сряда, 26 Юни 2019
Сряда, 26 Юни 2019
Лютви Местан остава в ареста. Очаква се днес прокуратурата да му повдигне обвинение

Лютви Местан остава в ареста. Очаква се днес прокуратурата да му повдигне обвинение

Лидерът на политическа партия ДОСТ Лютви Местан остава в ареста, съобщи Нова телевизия. Той беше задържан снощи след катастрофа на пътя към КПП-Маказа. Разследването на инцидента продължава.

Колата на Местан излязла на главния път, отнемайки предимство на друг автомобил. При удара загина 6-месечно бебе, ранени бяха 10-годишно дете и 28-годишната му майка. Пробата за алкохол на Лютви Местан е отрицателна.

„Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви Лютви Местан при задържането си.

„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, заяви Мустафа Исмаил, свидетел.

Видях „Фолксваген“-а, можех да спра, но прецених, че ще той спре на знака „Стоп“, не очаквах да продължи. Това казал пред полицаите и на близките си Юсеин Ахмед Т., водачът на лекия автомобил „БМВ“, който се сблъска с колата, управлявана от Лютви Местан. 

В района допустимата скорост е 90 км. в час.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на Лютви Местан във връзка с катастрофата, при която загина 6-месечно бебе. Вчера председателят на партия ДОСТ беше задържан за участие в инцидента на разклона за село Загорско край Кърджали, съобщава БНТ.

Пострадалото семейство е в болницата в Кърджали.

„В стабилно здравословно състояние са, в съзнание са, адекватни са. Майката и детето се намират в Хирургично отделение. Бащата е настанен в Травматологично отделение”, заяви директорът на болницата. Той обясни, че до 2-3 дни ще бъдат изписани.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар