Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Сотир Цацаров се срещна с учениците и преподавателите

Сотир Цацаров се срещна с учениците и преподавателите

В продължение на два часа последва открита дискусия

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с учениците и преподавателите от 91 НЕГ„Проф. Константин Гълъбов“ в София. Поводът беше 140-годишнина от приемането на Търновската конституция, а покана за среща бе отправена от домакините. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Г-н Цацаров представи пред учениците историческите факти, свързани с приемането на Търновската конституция през 1879 г. Главният прокурор представи подробно и последвалите нови основни закони на държавата през 1947 г. , 1971 г.и 1991 г. В продължение на два часа последва открита дискусия.

Сред въпросите, поставени от учениците, бяха предимствата и недостатъците на президентска и парламентарна република, балансът между гражданските права и обществения ред, разделението на властите, справедливостта при определяне на наказанията в наказателния процес, каква е професията на магистрата и др.

В края на срещата г-н Цацаров подари на всеки от своите домакини книгата „500 мисли на бележити българи“ на издателство „Българска история“. От своя страна те му поднесоха книгата на Платон „Държавата“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар