Петък, 13 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 13 Декември 2019
Ангел Джамбазки: Циганските деца трябва да се образоват, това е решението на въпроса

Ангел Джамбазки: Циганските деца трябва да се образоват, това е решението на въпроса

Ние сме автори на предложението социалните помощи да се спират, ако децата не ходят на училище. Става дума за решаване на циганския въпрос в държавата. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ водачът на евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки. 

Това е мярка срещу безотговорни родители, които не изпращат децата си на училище, за да станат достойни граждани, а ги използват за просия и кражби. В дългосрочен план, за да решим циганския въпрос, циганските деца трябва да се образоват, дори въпреки волята на родителите им. В противен случай ще се изправяме периодично пред ситуации като тази в Габрово, където трима голи примата се бият с хора посред бял ден, заяви Джамбазки. 

Това не е кауза за избори, а кауза за българската държава и държавност. Не можем да си позволим да създаваме социални паразити, цели групи да се отписват от обществото. Това е решението в дългосрочен план. Ако трябва да е задължително и принудително, ще е задължително и принудеително. Ако трябва да се глобяват техните родители, ще се глобяват, ако трябва да носят наказателна отговорност, ще носят, подчерта водачът на евролистата на ВМРО. 

Той потвърди информациите, че Андрей Слабаков и генерал Димитър Шивиков ще са в листата на ВМРО за европейските избори. И двамата са доказани в обществото хора, посочи Ангел Джамбазки. 

Единството на българската нация е събрано в тази листа, добави той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner