Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Незаконно строителство на Райския залив край Созопол

Незаконно строителство на Райския залив край Созопол

Само името е оцеляло от някогашния Райски залив

Получен е сигнал за незаконно строителство и изливане на мръсни води в Райския залив край Созопол. Мястото открай време е любимо на местните, но е загубило чара си през последните 15 години - в момента плажът на Райския залив край Созопол остава затворен с бетонни стени. Наемателят Стойчо Неделчев се надява да бъде осигурен достъп за туристи. Пред bTV той сподели, че собствениците на имоти край плажа подават сигнали и намекна, че целта е да саботират дейността му.

"Явно нарушаваме нечие спокойствие. В края на миналата година плажът, който попадна в защитена местност, е отдаден под наем. Наемател е общински съветник от ГЕРБ в морския град“, заяви стопанинът на плажа.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

„Плановете ни са да го стегнем, да сложим чадъри, да го почистим, да идват хората и да се радват. Има спасителен пост. Идват хора от съседните хотелчета. Борим се да ни направят път. Редно е, след като Министерството на туризма ни дава плажа под наем, да бъде осигурен и достъп“, каза още Стойчо Неделчев.

Само името е оцеляло от някогашния Райски залив. Гората е отрупана с бетонни постройки, а плажът – с боклуци. Прогонени са и рибарите.

„Вече не смеем да отидем там, защото всичко е затворено. Нито на скалите, нито на плажната ивица може да отиде човек“, сподели пред bTV рибарят Росен Симеонов.

Изпълняващата длъжността кмет на Созопол Катя Стоянова пък заяви, че разрешението за монтаж, което е издало общината за временен преместваем обект, е за съоръжение съгласно одобрена от Министерството на туризма схема. От РИОСВ също си "затварят очите".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner