Събота, 07 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 07 Декември 2019
Румяна Арнаудова призова всички гости на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред властите

Румяна Арнаудова призова всички гости на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред властите

За къщата за гости е платен туристически данък в размер на 700 лв, посочи още Арнаудова, но уточни, че длъжностните лица от община Сандански не знаят кой е платил данъка

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова призова всички посещавали къщата за гости на Ана Димитрова и Александър Манолев да се заявят пред властите.

Прокуратурата продължава да издирва такива заедно с регистъра за гости, който до този момент не е открит.

За къщата за гости е платен туристически данък в размер на 700 лв, посочи още Арнаудова, но уточни, че длъжностните лица от община Сандански не знаят кой е платил данъка.

Румяна Арнаудова повтори, че от община Сандански не се оказали съдействие на разследващите и обясни, че едва след като са получили заплаха за изземване са ги допуснали до документацията. Арнаудова се закани, че ако не получат съдействие от общината, ще влязат в нея дори при съпротива, отбелязва news.bg.

На журналистическите въпроси дали Ана Димитрова действително съществува, Арнаудова потвърди факта, че Ана Димитрова е жив човек и посочи, че тя е дъщеря на бавачката в семейството на Александър Манолев.

Всички доказателства сочат, че действителните намерения и дейност на подалия оставка заместник-министър на икономиката всъщност е задоволяване на лични нужди, посочи още Арнаудова.

Обемът от доказателствата към настоящия момент сочат, че къщата е използвана единствено и само от Александър Манолев и неговото семейство.

Александър Манолев е предоставил 9.7 декара лозови насаждения на Ана Димитрова, но при разпита си като свидетел тя е заявила, че не знае как се отглеждат лозовите насаждения. Споменала е име на човек, когото не познава и който се грижел за лозовите масиви.

От думите на Арнаудова стана ясно, че Ана Димитрова и Александър Манолев отказват да дават обяснения - като това е тяхно изконно право. Манолев е отказал да му бъде направена и криминалистическа регистрация, а също така и да попълни декларация за имотно състояние, като е поискал да си направи справка и тогава да попълни такава декларация.

Арнаудова заяви категорично обаче, че наложените мерки за неотклонение - на Манолев в размер на 100 000 лв. - отговарят на имотното състояние на двамата обвинени.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар