Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Постъпила е жалба срещу ЦИК

Постъпила е жалба срещу ЦИК

Жалба срещу избора на изпълнител на обществената поръчка за машинното гласуване на европейските избори е постъпил във Върховния административен съд

Жалба срещу избора на изпълнител на обществената поръчка за машинното гласуване на европейските избори е постъпил във Върховния административен съд.

"Вчера във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу Решение № 193-ЕП/2019 на ЦИК от 22 април 2019 г., с което е определен изпълнител чрез състезателна процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Наемане на 3000 специализирани устройства с инсталиран софтуер за машинно електронно гласуване, както и логистично осигуряване и обслужване на специализираните устройства по секционните избирателни комисии в страната".

Жалбоподател е "Българските машини за гласуване" ЕООД. Фирмата е била отстранена от състезателната процедура.

Делото 4871/2019 е насрочено за 30 април 2019 г. от 10:00 часа", обявиха от ВАС.

В същото време говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев обяви, че всички процедури са спазени.

"Спазени са всички изисквания както на Закона за обществените поръчки, така и нашите решения с приетите технически спецификации и условия за машинното гласуване. Не би следвало нашето решение да бъде отменено, т.е., то е законосъобразно. Но все пак нека оставим преценката на съда – да реши дали всичко е спазено като процедура или не", обяви Андреев за БНР.

По думите на Андреев към 30 април договорът все още няма да е подписан. Той е сигурен в процедурата, но чак след като ВАС даде своето становище, тогава може да се сключи договорът. Според него това няма да повлияе на срока за доставяне на машините.

Източник: kanal3.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner