Сряда, 20 Ноември 2019
Сряда, 20 Ноември 2019
Борисов: Отпускаме 27 млн. лв. за новата болница в Ямбол, която сега е един павилион

Борисов: Отпускаме 27 млн. лв. за новата болница в Ямбол, която сега е един павилион

Отпускаме 27 млн. лв. за новата болница в Ямбол, която сега представлява един павилион. Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, съобщава БНТ.

„Когато създадохме правителството, колегата Волен Сидеров, като депутат от Ямбол, го беше поставил като условие. А и ние от 2013 г. работим по тази тема. Сега болницата в Ямбол е едни павилиони на практика“, заяви Борисов.

Премиерът припомни, че са минали 40 години от първата копка. „Това е една от хилядите сгради, започнати и недовършени навремето. Но сега мисля, че държавата може да ги осигури. Това са 17 павилиона – пази Боже да си болен там“, коментира премиерът.

Здравният министър Кирил Ананиев уточни, че средствата ще бъдат отпуснати за периода 2019 - 2021 г. с парични вноски за тези три години в размер до 27 млн. лв.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

През 2019 г. ще бъдат отпуснати около 8 млн. лв., през 2020 г. – около 13 млн. лв., и през 2021 г. – над 5 млн. лв. Ананиев обясни, че лечебното заведение разполага със структури и дейности, които са единствени за Ямболска област.

„120 хил. души обслужва болницата в Ямболска област. С предвидените средства ще се създаде възможност за изграждане на нов болничен блок за 250 легла. Площта е 32 хил. кв. м, 10 етажа. Предвижда се строителство и на инфекциозно отделение. По този начин ще се подобрят обслужването на пациентите, условията за труд и ще се спомогне за привличане на пациенти“, заяви здравният министър Ананиев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар