Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
ВАС отвърли жалба на ПП „Воля“ срещу решение на ЦИК за съставите на 34 секционни избирателни комисии

ВАС отвърли жалба на ПП „Воля“ срещу решение на ЦИК за съставите на 34 секционни избирателни комисии

Въпреки законовите разпоредби РИК – Велико Търново незаконосъобразно е извършила преразпределение като е включила в тези СИК представител на ПП „Воля“, се казва в съобщение на съда

Върховният административен съд е отхвърлил жалба на политическа партия „Воля“ срещу решение на ЦИК, с което по жалби на ГЕРБ и БСП е отменено решение  на Районна избирателна комисия – Велико Търново за определяне на съставите на СИК в община Свищов и преписката е върната за ново произнасяне. Съобщението е на ВАС.

Спорът засяга съставите на 34 секционни избирателни комисии (СИК) в община Свищов. Съдът е приел, че при проведените на 16 април т.г. консултации от кмета на Община Велико Търново с представителите на политическите партии е било постигнато съгласие за съставите на СИК в Община Свищов.  От протокола на  срещата се вижда, че ПП „Воля“  не е направила предложение за включване на неин представител в състава 11-те СИК в Община Свищов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

При това положение, при постигнато съгласие, императивната разпоредба на чл. 91, ал.11 от Изборния кодекс задължава РИК – Велико Търново да назначи съставите на СИК в Община Свищов според предложението на кмета след проведените консултации.

Въпреки законовите разпоредби РИК – Велико Търново незаконосъобразно е извършила преразпределение като е включила в тези СИК представител на ПП „Воля“, се казва в съобщение на съда.

Източник: defakto.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner