Понеделник, 16 Септември 2019
Понеделник, 16 Септември 2019
Отново отсрочка по делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял Жоро Плъха

Отново отсрочка по делото срещу д-р Иван Димитров, застрелял Жоро Плъха

Медикът запази ледено мълчание пред медиите, но защитникът му Георги Кутрянски коментира, че ако бъдат приети законовите поправки, касаещи неизбежната самоотбрана, това би могло да има благоприятен ефект върху развоя на съдебния процес

Делото срещу рентгенолога д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на крадеца Жоро Джевизов при превишаване на пределите на неизбежна отбрана, приключи за секунди и ще бъде насрочено за друга дата. Причината е, че председателят на съдебния състав е болен и не е успял да дойде на работа.

Така Димитров само се разкара до съдебната палата, което видимо го подразни. Той беше посрещнат с аплодисменти от протестиращите, предаде "Марица"-Пловдив.

Нито той, нито адвокатът му знаеха за създалата се ситуация. Медикът запази ледено мълчание пред медиите, но защитникът му Георги Кутрянски коментира, че ако бъдат приети законовите поправки, касаещи неизбежната самоотбрана, това би могло да има благоприятен ефект върху развоя на съдебния процес.

Източник: novini.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Валя Ахчиева спечели дело срещу БНТ, съдът отмени дисциплинарното ѝ наказание

  Разследващият журналист Валя Ахчиева спечели делото, заведено от нея срещу БНТ. С решение от 9 септември съдия Анелия Янева от Софийския районен съд отменя наложеното ѝ наказание "последно предупреждение за уволнение" и осъжда държавната медия да плати разноските на Ахчиева по делото, съобщава "Де факто".

 • Спецсъдът прекрати делото срещу Димитър Желязков-Очите

  Припомняме, че Димитър Желязков е обвинен за това, че е ръководил организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици

 • Пак отсрочка за касовите апарати. Чак при третото отлагане Горанов разбрал, че сроковете били недостатъчни

  Финансовият министър Владислав Горанов подписа миналата седмица поредното, трето, отлагане на сроковете за смяна на софтуера към касовите апарати, въпреки заканите си, че няма да прави нови отстъпки. Министерството на финансите публикува поредните промени в Наредба Н-18 за касовите апарати. Регистрираните и нерегистрираните по ДДС фирми, които ползват софтуер за управление на продажбите (СУПТО), ще могат да работят по досегашния режим до 31 януари 2020 г. Според сегашните правила смяната трябваше да стане до 30 септември.

  Според мотивите към наредбата съществуващите софтуери са най-различни и изискват сложни технически решения, поради което съществуващите срокове са недостатъчни.

  За предстоящата подмяна на касовите апарати и софтуера към тях се разбра на 15 февруари 2018 г. след скандал в бюджетната комисия в парламента. Първоначално се предвиждаше тя да влезе в сила от 1 януари 2019 г. Впоследствие срокът се отложи за 31 март 2019 г.

Оставете коментар