Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Цацаров: Консултациите при държавния глава за избора на нов главен прокурор са прибързан процес

Цацаров: Консултациите при държавния глава за избора на нов главен прокурор са прибързан процес

Цацаров припомни, че процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде открита на 10 юли или най-късно на 10 септември

Консултациите за избор на следващ главен прокурор, които държавният глава Румен Радев започна днес в президентството, са подранили и са прибързан процес.

Такова мнение е изразил главният прокурор Сотир Цацаров пред президента по време на срещата им, която продължи повече от час.


Цацаров припомни, че процедурата за избор на нов главен прокурор трябва да бъде открита на 10 юли или най-късно на 10 септември. Теоретично изборът може да се проведе  в края на октомври или началото на ноември.

Според Цацаров тези консултации са подранили. Срещата е преминала в спокоен и конструктивен дух, съобщи още главният прокурор.

Той също така е подчертал, че консултациите не бива да се възприемат като опит за влияние, тъй като президентът няма участие в първия етап при избора на главен прокурор.

Утре предстои среща на президента с Лозан Панов, а в четвъртък с председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар