Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Президентът Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите

Президентът Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите

Президентът Румен Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите и влиянието им върху формирането на ценностите на бъдещите поколения. 

Държавният глава участва в откриването на 11-тото издание на технологичния фестивал Уебит, който се провежда в Националния дворец на културата.

Силната конкуренция и все по-дълбокото проникване на технологиите във всички сфери на обществения живот ни налагат все повече скоростта като основен приоритет в разработването на новите продукти. Особено в дигиталната сфера. Времето от възникването на дадена идея до нейното претворяване в реалния живот се скъсява драматично. И въпреки този огромен натиск за скорост, разработчиците не трябва да забравят нещо много важно. Че алгоритмите и софтуерът, които се разработват днес ще влияят върху ценностите и върху формирането на моделите за обществено поведение утре. Особено в младите хора. Това е огромна отговорност и тя изисква да мислим все повече за етиката на иновациите“, заяви Радев пред участниците в събитието.

Свързани статии (по етикет)

  • Румен Радев проведе среща с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук

    Увеличаването на икономическия, търговски и инвестиционен обмен между България и Виетнам е общ приоритет и институциите в двете държави са готови да подкрепят инициативите на бизнеса. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и министър-председателя на Виетнам Нгуен Суан Фук, които проведоха среща днес в Токио. Двамата представляват своите страни на церемонията по интронизация на новия император на Япония Нарухито

  • Румен Радев в Токио: Успешното ни партньорство с корпорация „Мейджи“ е пример за японските инвеститори

    „Мейджи“ е един от лидерите в производството и продажбата на мляко и млечни продукти, сладкарски и захарни изделия в Япония и има 30 завода в различни части на страната. От 45 години компанията произвежда и продава кисело мляко с марката “Българско кисело мляко Мейджи” в Япония по лиценз и с подкрепата на страната ни. Пет изследователски института за проучване и разработка на храни и хранителни диети функционират към корпорацията и по думите на президента Радев установяването на активно партньорство в тези области е в интерес и на двете страни

  • Плевнелиев призова Румен Радев да върне избора на нов главен прокурор

    Президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) призова настоящия държавен глава Румен Радев да се възползва от конституционното си право и да върне избора на нов главен прокурор.

Оставете коментар