Четвъртък, 27 Юни 2019
Четвъртък, 27 Юни 2019
Президентът Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите

Президентът Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите

Президентът Румен Радев постави въпроса за етичното измерение на иновациите и влиянието им върху формирането на ценностите на бъдещите поколения. 

Държавният глава участва в откриването на 11-тото издание на технологичния фестивал Уебит, който се провежда в Националния дворец на културата.

Силната конкуренция и все по-дълбокото проникване на технологиите във всички сфери на обществения живот ни налагат все повече скоростта като основен приоритет в разработването на новите продукти. Особено в дигиталната сфера. Времето от възникването на дадена идея до нейното претворяване в реалния живот се скъсява драматично. И въпреки този огромен натиск за скорост, разработчиците не трябва да забравят нещо много важно. Че алгоритмите и софтуерът, които се разработват днес ще влияят върху ценностите и върху формирането на моделите за обществено поведение утре. Особено в младите хора. Това е огромна отговорност и тя изисква да мислим все повече за етиката на иновациите“, заяви Радев пред участниците в събитието.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар