Неделя, 21 Юли 2019
Неделя, 21 Юли 2019
Димитър Георгиев: В кратки срокове ще направим проверката, изискана от главния прокурор

Димитър Георгиев: В кратки срокове ще направим проверката, изискана от главния прокурор

"Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим това, което е необходимо, и да извършим тази проверка“, каза още той

В кратки срокове ще направим проверката по искането на главния прокурор за предоставяне на информация за лица на висши служебни длъжности. Това каза пред журналисти председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Димитър Георгиев, предаде Агенция „Фокус“.

Във връзка с искането на главния прокурор Сотир Цацаров ДАНС да предостави информация за недекларирани сметки, имоти и инвестиции на лица на висши служебни длъжности, Георгиев отговори, че ДАНС ще извърши всичко, което е необходимо, в координация с всички държавни институции, които имат отношение.

„Когато сме готови с информацията, ще я предоставим на главния прокурор. Не е малко времето, което трябва да се провери. Надявам се в максимално бързи срокове да успеем да направим това, което е необходимо, и да извършим тази проверка“, каза още той.

Георгиев обясни, че по искането ще бъде работено в кратки срокове без оглед на предстоящите избори за Европейски парламент.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар