Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Правителството на Австрия падна заради скандала с вицеканцлера Щрахе

Правителството на Австрия падна заради скандала с вицеканцлера Щрахе

Правителството на Австрия падна по-малко от 24 часа след публикации в две авторитетни германски издания на видео запис, на който вицеканцлерът Хайнц-Кристиян Щрахе обсъжда през 2017 г. с "руснаци" как тайно да финансират неговата крайно дясна Партия на свободата срещу щедри държавни поръчки, когато дойде на власт.

Това се случва седмица преди изборите за Европейски парламент, на които се очаква националистически партии да постигнат значителни успехи и да създадат четвъртата по големина група от евродепутати.

Австрийският канцлер Себастиан Курц призова възможно най-скоро в страната да бъдат проведени нови избори след скандалния видеозапис и оставката на вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе, предадоха световните агенции.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Предложих на президента в Австрия да бъдат проведени предсрочни избори възможно най-скоро", каза Курц на пресконференция във Виена.

Канцлерът заяви, че прекратява работата в коалиционното правителство с Австрийската партия на свободата, допълва агенцията.

По-рано източници от кабинета съобщиха, че предсрочни парламентарни избори в Австрия може да се проведат в средата на юли или през септември.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар