Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
ВиК Бургас: Само 13 човека от кв. "Победа" имат водомери

ВиК Бургас: Само 13 човека от кв. "Победа" имат водомери

Семейства от бургаския квартал "Победа" са натрупали сметка към местното ВиК дружество от над 100 000 лева

Семейства от бургаския квартал "Победа" протестираха пред общината, защото са натрупали сметка към местното ВиК дружество от над 100 000 лева и са със спряна питейна вода.

"Официалните партиди са само на 13 човека, обясниха от ВиК Бургас. Там има страхотни юридически парадокси – има една къща, която е разделена на 6, а според нашите договори една партида може да се открие официално на един имот. Когато са навързани по такава схема, тип "паяжина", ние не можем да разберем кой на кого дава вода. В момента в квартала има една чешма, всички имат достъп до нея. Водата там тече за сметка на ВиК", обясни представител на компанията пред БТВ.

Даниел Вълчев, който упълномощава длъжниците, обясни че след протест вчера директорът на ВиК го е приел на среща и двете страни са готови да продължат да преговарят.

Според Слави Ангелов и Мариан Фратев – организаторите на протеста, ВиК не може да докаже че жителите на квартал „Победа” дължат 100 000 лева за вода. Те призоваха директора на дружеството и кмета на Бургас да пуснат водата, защото сред децата в квартала вече има зарази. Готови сме да си сложим водомери и да си плащаме сметките, отбелязаха те и уточниха, че сметките са се натрупали от 2005 година.

В града се проведе и контрапротест на хора, които смятат че хората от квартал „Победа” трябва да си платят сметките, а не да искат оставки.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар