Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Димитракис Пирилис пуснат под гаранция

Димитракис Пирилис пуснат под гаранция

Адвокатите още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага

Съдът пусна на свобода под гаранция от 10 000 лева кипъреца Димитракис Пирилис, който прегази крадец в имота си. Днес Пловдивският апелативен съд гледа обжалването на мярката му за неотклонение. Неговите адвокати Съби Узунов и Константин Давчев поискаха по-лека мярка, след като на предишна инстанция му бе наложена мярка за неотклонение “задържане под стража“.

Адвокатите още веднъж изтъкнаха добрите характеристични данни на Пирилис и това, че той живее от 17 години в страната ни и се полза с добро име и авторитет сред жителите на село Болярино и на околните села, като дори им помага. Освен това няма опасност да се укрие и е съдействал на разследването.

Пирилис дава работа на много хора, които все още не са получили заплатите си, тъй като е задържан. Адвокатите изтъкнаха още, че няма кой да движи бизнеса му, ако той е в ареста.

Според адвокат Давчев, циганите, които са свидетели по делото, лъжат за много неща, а техните показания се опровергават от автотехническата експертиза. Тя показва, че прегазването на 30-годишния Петър Гаджов е станало със скорост от 20 км/ч., а не 70 км/ч., както твърдят те. По думите на адвоката, Пирилис трябва да получи по-лека мярка и заради факта, че е защитавал собствеността си от циганите, които не веднъж са го крали.

Обвиненият Пирилис призна, че много съжалява за случилото се и дори се разплака. Той каза още, че е готов да заложи имуществото си в полза на държавата. “Обичам циганите, дори жена ми, с която живея е такава, а починалият е неин роднина“, каза още Пилирис.

Прокурорът Светлозар Лазаров също предложи парична гаранция за кипъреца. Според него Пирилис е дошъл тук да прави бизнес, а в показанията на циганите наистина има противоречия.

Така се стигна до решението на Апелативния съд да освободи кипъреца под парична гаранция от 10000 лева.

Източник: kanal3.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner