Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
В Благоевград посрещнаха 37-ия български контингент от мисията в Афганистан

В Благоевград посрещнаха 37-ия български контингент от мисията в Афганистан

С тържествена церемония в Благоевград, на площад „Македония“, пред паметника на Гоце Делчев, бе посрещнат 37-ия български контингент, който се завърна от мисията на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа“.

Съставът на контингента с ръководител полк. Митко Димитров беше приветстван от заместник-началника на отбраната Генерал-лейтенант Димитър Илиев: “Добре дошли скъпи войни, искам да изкажа моята човешка радост от това, че ви виждам живи и здрави на това място, откъдето ви изпратих“.

По време на мисията българските военнослужещи са осъществявали контролно-пропускателния режим на пешеходния и автомобилен трафик на летището в Кандахар, като са осигурили придвижването на над 3 хил. цистерни с гориво за базата на НАТО, а за охраната на летището и на военния център са изминали над 7 хил. километра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Това е една от най-успешните ни мисии, заяви за БНР генерал-лейтенант Димитър Илиев, като призна, че е имало много трудни ситуации:

“Изключително добро представяне, напълно изпълнени задачи, това е един от най-успешните контингенти, който посрещам. Навсякъде е имало ситуации, в които е било необходимо демонстриране на подготовка, на професионализъм и на решителност, за да може да се справят със ситуациите“.

Над тридесет персонални награди и отличия бяха връчени по време на церемонията по посрещането на 37-ия български контингент, завърнал се от поредната мисия в Афганистан.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner