Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Кирил Добрев: Нинова въвежда нов стил в БСП с подаването на оставка след изборна загуба

Кирил Добрев: Нинова въвежда нов стил в БСП с подаването на оставка след изборна загуба

Корнелия Нинова въвежда нов стил в БСП с подаването на оставка след изборна загуба, заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

И поясни, че след десет изборни загуби на социалистическата партия през годините, не са били подавани оставки.

Зам.-председателят на БСП обясни, че също е искал да си тръгне, но Изпълнителното бюро преценило, че това ще направи лидерът.

"Нинова е част от Националния съвет и е нормално като загубиш изборите, да подаде оставка. След всички загуби досега, нямаме нито една подадена оставка. Тя въвежда нов стил в политиката. Аз също нося отговорност. Декларирах и подадох своята оставка, но ръководството на партията прецени, че единствената оставка, която трябва да се даде, е тази на Корнелия Нинова като лидер", бяха точните думи на Кирил Добрев. 

Ако изборите бяха местни, в 200 общини щяхме да бъдем на балотаж! Ако резултатът ни беше лош, Борисов едва ли щеше да прави чистка в ГЕРБ, посочи още Добрев. И отговори на въпроси, свързани с оставката на втория човек в ГЕРБ - Цветан Цветанов.

"Цветанов ще ми липсва. Политическият сезон на обстрелване на трофеи е открит. Той е ясно опровержение на това, че "целта оправдава средствата", каза още Добрев. 

Цецо е история в българската политика. Цецо е изключително коректен. На Борисов ще му е трудно. С отсъствието на Цветанов ще ни е значително по-лесно, подчерта Кирил Добрев.

"Да изпуснем за пореден път победата - много боли. Вложихме много енергия и усилия да спечелим. Казвам го като човек, който работи денонощно. Явно нещата не се получават. Още от първия ден, когато седнахме да говорим, казахме, че по-голям враг от ГЕРБ е ниската избирателна активност. Тя дава винаги предимство на управляващите, защото партии като нашата, са изправени пред един силен административен ресурс", каза в началото на разговора в студиото зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

Според Добрев първата грешка на партията е допусната още в началото на кампанията. "Всички скандали подействаха като пожарникарско одеяло. Не дадохме шанс на хората да ни подкрепят", смята той.

Според Кирил Добрев казусът "Станишев" е много сериозен.

"От една страна той е председател на ПЕС, но от друга страна имаме много различия - не само по Истанбулската конвенция. Сергей намери своето място в избираемата зона. Но никой не ходи на гости на хора, които се карат. Ще им ходите ли на гости? При него това се получи. Благодарение на цялата кампания срещу него, той изкара преференции и извади вътрешнопартийния вот", е прочитът на Кирил Добрев.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар