Сряда, 19 Юни 2019
Сряда, 19 Юни 2019
Сашо Диков и Емил Кошлуков ще се борят за шеф на БНТ

Сашо Диков и Емил Кошлуков ще се борят за шеф на БНТ

Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Къци Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.
 
Преди минути СЕМ обяви имената на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия, които са подали своите документи. Предстои да бъдат прегледани концепциите на осем души: Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров (известен като Къци Вапцаров), Явор Симов, Сашо Диков, Радослав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Новият генерален директор на БНТ ще бъда избран на 5 юли. До 25 юни ще бъдат оповестени допуснатите до процедурата, а допуснатите до събеседване - до 1 юли. Кандидатите ще представят концепциите си на 3 и 4 юли.

Конкурсът за БНТ се обявява извънредно заради предсрочно прекратения мандат на Константин Каменаров след влязла в сила осъдителна присъда. Сега и.д. генерален директор на БНТ е Емил Кошлуков. Каменаров беше осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. 

Някои хора, сред които бившият председател на СЕМ Георги Лозанов, съзряха конспирация в осъждането на Каменаров и замяната му с Кошлуков. Според тях, от самото начало идеята е била Кошлуков да заеме поста, но не е имал нужния опит.

Тепърва предстои да се разбере реакцията на гилдията към кандидатурите. От преди изтичането на крайния срок се знаеше, че Сашо Диков и Емил Кошлуков ще подадат документи, като това предизвика недоволни или подигравателни реакции у доста хора и журналисти.

Източник: Offnews.bg

 

Свързани статии (по етикет)

  • Почина един от последните шефове на КГБ

    Филип Денисович Бобков — знаменитият заместник-председател на КГБ почина преди няколко часа в Москва на 93-годишна възраст

  • ЕНП не признава Вестагер за водещ кандидат за шеф на Еврокомисията

    Евродепутатът от Европейската народна партия от досегашния парламент Елмар Брок заяви, че не признава кандидатката на новата либерална  група „Обновете Европа“ Маргрете Вестагер за неин водещ кандидат. Това предаде кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова. 

  • Емил Кошлуков: БНТ е в практически фалит

    "Ние сме в практически фалит. Трябва да спасим БНТ", каза Емил Кошлуков - временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия, пред СЕМ днес. До края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 млн. лева, обясни още той, цитиран от "24 часа".

Оставете коментар