Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Днес президентът Радев се среща с Путин в Санкт Петербург

Днес президентът Радев се среща с Путин в Санкт Петербург

Днес българският държавен глава ще проведе среща със своя руски колега президента Владимир Путин.

Това е втората среща между двамата държавни глави след разговора им в Сочи през месец май 2018 година, на която беше възстановен диалогът на най-високо политическо ниво между България и Русия след десетгодишно прекъсване. 

По-късно през деня Румен Радев ще се срещне и с представители на българската общност в Санкт Петербург. По време на посещението си в Русия президентът ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

От 6 до 8 юни президентът Румен Радев ще бъде на посещение в Руската федерация за участие в Международния икономически форум в Санкт Петербург. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 7 юни българският държавен глава ще участва в президентския панел на Петербургския международен икономически форум, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации до 2030 година. 

В рамките на визитата си в Санкт Петербург президентът Румен Радев ще проведе среща и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян. 

В делегацията, водена от държавния глава, участват заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.

Припомняме, това ще бъде е втората среща между двамата президенти, след като през май миналата година двамата проведоха разговор в резиденцията "Бочаров ручей" в черноморския курорт Сочи след близо 10-годишна пауза в отношенията между държавните глави на България и Русия. Малко по-късно пък Путин беше посетен и от премиера Бойко Борисов, за която Епицентър.бг вии информира от мястото на събитието.. 

По повод предстоящата среща с президента на Руската федерация Радев даде интервю пред руската държавна информационна агенция ТАСС, в което заяви, че Русия е сред най-значимите външноикономически партньори на България и изрази увереност, че строителството на втората АЕЦ "Белене" ще бъде завършено.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар