Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Мая Манолова: Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя в образа на партиен функционер

Мая Манолова: Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя в образа на партиен функционер

По повод общественото обсъждане на новите цени на тока и парното, Мая Манолова посочи, че е било бутафорно

Аз съм адвоката на гражданите няма как да се видя в образа на партиен функционер. Това сподели в сутрешния блок на bTV омбудсманът Мая Манолова. Според нея публичните позиции съществуват, за да решават проблемите на хората.

По повод общественото обсъждане на новите цени на тока и парното, Мая Манолова посочи, че е било бутафорно.

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе в петък обществено обсъждане с граждани и сдружения за новите цени на тока, които влизат в сила от 1 юли. Очаква се и средно увеличение с 4,5% на парното и топлата вода за цялата страна, а при тока увеличението ще е средно с около 3,5%.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

,,Решенията предварително са взети. Отсъстваха представители на министерството на енергетиката, депутати, представители на Столичната община, синдикати и работодатели'', обясни Манолова.

По думите ѝ цените на природния газ на международните пазари са се сринали до дъното, но в същото време цената на парното в България е стигнала своя таван.

,,За съжаление гражданите няма право да обжалват в съда актовете на КЕВР. Единственият субект, който може да обжалва тези решения са енергийните дружества, но те нямат интерес от това", отбеляза Манолова.

Според омбудсмана сериозни са проблемите и при бързите кредити и сподели още, че една от причините хората да теглят кредити е, че не могат да си платят битовите сметки.

,,Тези фирми заобикалят закона, не спазват правилата и измислят всевъзможни уловки'', коментира Манолова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner