Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Фондация "Джендър алтернативи" осигурява консултации на пострадалите от домашно насилие

Фондация "Джендър алтернативи" осигурява консултации на пострадалите от домашно насилие

За първи път юристите ще могат да помагат на пострадали и в УМБАЛ "Св. Георги", където ще бъда открит специален кабинет

Фондация "Джендър алтернативи" започва изпълнението на проект, който се фокусира върху осигуряването на безплатна ефективна защита на правата и интересите на пострадалите от домашно насилие. Проектът бе представен на пресконференция в Пловдив от управителя на фондацията адвокат Милена Кадиева, съобщи БТА.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По думите ѝ пълнолетни лица пострадали от домашно насилие ще бъдат консултирани два пъти седмично в офиса на фондацията, за което са предвидени 96 часа за повече от 50 лица, каза Кадиева.

За първи път юристите ще могат да помагат на пострадали и в УМБАЛ "Св. Георги", където ще бъда открит специален кабинет. Там адвокатите на фондацията ще приемат всеки понеделник. В рамките на шест месеца, в същия кабинет, ще бъде осигурявано и психо-социално консултиране от психолог, за което са предвидени също 96 часа за повече от 15 пълнолетни лица. Програмата предвижда и работа с пълнолетни лица извършители на домашно насилие, както и семинар за обучение на представители на институциите и организациите, прилагащи ЗЗДН.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар